Anunt! Impozitarea dobânzilor de la depunerile de economii

Stimați membri,

Pe parcursul mai multor ani, dupa cum cunoașteți a fost propus de către Ministerul Finanțelor introducerea noului impozit în cadrul politicii bugetar-fiscale și anume impozitarea dobânzilor de la depunerile de economii și orice alte venituri. Cu toate ca sistemul bancar a fost împotrivă cu aprobarea noului impozit, dar cei de la Ministerul Finantelor sunt axați strict pe faptul că trebuie de plătit impozite din orice venit.

Pe de altă parte în țările Europene,  dobânda de la depozite se impozitează de mult și déjà au trecut peste aceasta și nici nu acordă atenție, pentru că suma impozitului este mică.

În Republica Moldova odata cu aprobarea politicii bugetar-fiscale 2021 au fost operate și următoarea modificare în acest sens a Codului Fiscal:

Articolul 901 se completează cu alineatul (37) cu următorul cuprins:

"(37) Băncile, asociaţiile de economii şi împrumut, precum şi emitenţii de valori mobiliare corporative reţin un impozit în mărime de 3% din dobânzile achitate în folosul persoanelor fizice rezidente."

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în lectură finală la 16.12.2020 Legea nr 257 cu privire la modificarea unor acte normative.

Publicat în Monitorul Oficial al R. Moldova, 353-357/288, 22.12.2020.

Deci înprezent, în conformitate cu Legea pentru punerea în aplicare a Codului fiscal, nu se impozitează, până în data de 1 ianuarie 2021, dobânzile de la depuneri a persoanelor fizice si juridice. Această lege intră în vigoare pentru anul 2021 și anume cu reținerea a 3% din suma dobînzii de la depuneri de economii, care se reține de căte Asociație și se transfer la Bugetul de stat conform prevederilor legislației.

În curînd se va organiza un seminar on-line unde vom primi mai multă informație cu tematica ultimelor schimbări în impozitare, inclusive subiectul de mai sus.

Noi Microîmprumut suntem deschiși și sperăm la o colaborare continuă la fel de amiabilă și fructuoasă cu membrii noștri actuali și viitori.

Microîmprumut este predispus pentru orice întrebări și nu ezitați să ne contactați la  

(022) 45-80-50

sau vizitați oficiul nostru http://micronew.kurama.xyz/sucursale

Oferta depunerilor de economii http://micronew.kurama.xyz/promo/microimprumut-a-crescut-dobinda-la-depunere

 

Abonează-te și fii la curent cu ofertele și noutățile noastre!